CAD/CAM Programmeur – 1 fte – Hengelo

Zorg jij voor het programmeren van onze hoogwaardige producten?
Ben jij de CAD/CAM Programmeur die vooruit kan denken en een bijdrage levert aan een zo efficiënt mogelijke productie? Dan is deze functie echt iets voor jou! Wij leren je graag kennen tijdens een kennismaking bij PM Aerotec en wie weet zijn wij een match!

Wie zijn wij?

PM Aerotec levert een substantiële bijdrage aan projecten voor defensie, luchtvaart, aerospace, semiconductor, optical en medische markten. Vele jaren ervaring heeft PM Aerotec een waardevolle partner gemaakt voor deze industrieën waar innovatie de primaire drijfveer is. Door inventieve benadering van projecten en voortdurende optimalisaties van de productiefaciliteiten wordt PM Aerotec gezien als een betrouwbare technisch en commerciële partner.
Daarbij verzorgen wij de hele keten, van ruw materiaal, inkoopdelen tot oppervlakte behandeling, montage en testen.

Wat ga je doen?

In de functie van CAD/CAM Programmeur ben je verantwoordelijk voor het programmeren van fijn mechanische producten met een hoge moeilijkheidsgraad door middel van CAD/CAM programmeren.
Je werkt geheel zelfstandig om de producten te programmeren en te simuleren voor het programma naar de machine wordt gestuurd. Je maakt programma’s voor de kleine tot middelgrote series, hoogwaardige en nauwkeurige productie en werkt nauw samen met het Bedrijfsbureau en de Machineoperators. Je hebt kennis van automatisering en ambieert een trekkende rol om van de gehele keten van programma’s, gereedschap beheer, meettechniek en klemtechniek een succes te maken.


Concrete taken hierbij zijn:
– Het programmeren van hoogwaardige producten;
– Het beoordelen, bepalen en optimaliseren van de opspanmethodieken en bewerkingsvolgorde;
– Het uitbrengen van adviezen over nieuwe bewerkingsmogelijkheden en verspaningsmiddelen;
– Het ondersteunen tijdens het fabricageproces van de Operators;
– Het opstellen van de benodigde productie info en meetlijsten t.b.v. de Operators;
– Het vooruitdenken en bijdrage leveren aan een zo efficiënt mogelijke productie;
– Het focussen op het elimineren van verspillingen binnen de freesafdeling.

Jij biedt ons
– Minimaal MBO+ werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding richting Werktuigbouwkunde;
– Relevante werkervaring in het werken met het softwareprogramma TopSolid 7;
– Enkele jaren praktijkervaring met 5-assige freesmachines;
– Stressbestendig en goed kunnen samenwerken in teamverband;
– Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou
Een uitdagende baan in een stimulerende en internationale werkomgeving waarin wij eigen initiatief waarderen en wij jou een grote mate van vrijheid in handelen geven. PM Aerotec verwacht namelijk van jou dat jij je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden zoals collectiviteitskorting op de zorgverzekering en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Jouw sollicitatie
Word jij enthousiast van deze baan en spreekt jou onze organisatie aan? En wil jij het maximale uit jezelf halen? Reageer dan op deze vacature door je cv en motivatiebrief  te mailen naar hrm@pmaerotec.nl t.a.v. Mariëlle van der Meché, HR Adviseur.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze Productiemanager, Niek Post, en hij is bereikbaar op telefoonnummer 074 – 24 34 234.

© 2020 | PM-GROUP