Commercieel medewerker binnendienst – 1 fte – Hengelo

Ben jij een ijzersterk commercieel talent? Voel jij je thuis in een omgeving waar hoogwaardige onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart worden gemaakt? Streef jij naar een maximale klanttevredenheid in omzet en marge? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wij leren je graag kennen tijdens een kennismaking bij PM Aerotec en wie weet zijn wij een match!

Wie zijn wij?
PM Aerotec levert een substantiële bijdrage aan projecten voor defensie, luchtvaart, aerospace, semiconductor, optical en medische markten. Vele jaren ervaring heeft PM Aerotec een waardevolle partner gemaakt voor deze industrieën waar innovatie de primaire drijfveer is. Door inventieve benadering van projecten en voortdurende optimalisaties van de productiefaciliteiten wordt PM Aerotec gezien als een betrouwbare technisch en commerciële partner. PM Aerotec levert zijn hightech producten inclusief machining en (electro)mechanische montage. Daarbij verzorgen wij de hele keten, van ruw materiaal, inkoopdelen tot oppervlakte behandeling, montage en testen.

Wat ga je doen?
In de functie van Commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor het calculeren, verkopen en uitwerken van offertes, maar ben je tevens het eerste aanspreekpunt voor de klant om deze contacten te beheren en onderhouden. Omdat het vaak om maatwerk gaat, moet jij niet alleen commercieel sterk zijn maar ook kunnen calculeren. Je valt hiërarchisch onder de Operationeel Manager.

Jouw belangrijkste taken zijn:
– Het maken van calculaties in samenwerking met jouw collega Werkvoorbereider en CAD/CAM-Programmeur;
– Het verkopen, uitwerken en opvolgen van offertes en verkooporders;
– Het zorgdragen voor het beheer van het offertebestand;
– Het voorbereiden van divers lijstwerk voor het verkoopoverleg;
– Het intensief onderhouden en het zijn van een aanspreekpunt voor de (inter-)nationale klanten voor vragen over offertetrajecten, forecasting en orders;
– Het opbouwen en onderhouden van het klantenbestand en de klantrelatie in afstemming met de Operationeel Manager;
– Het meedenken in het opzetten van de verkoopstrategie.

Jij biedt ons
– Een afgeronde MBO 4 opleiding Werktuigbouwkunde of een HBO opleiding Commerciële Economie/Technische Bedrijfskunde;
– Bekwaam in genoemde taken en bij voorkeur minimaal 5 jaar succesvol hierin binnen een productieomgeving;
– Goede kennis van Office-applicaties en affiniteit met automatisering;
– Ervaring in of affiniteit met de (verspanings) techniek is een pré;
– Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlands en Engelse taal;
– De eigenschap van een teamspeler met goede communicatie vaardigheden en een klantgerichte houding.

Wij bieden jou
Een uitdagende baan in een groeiende en internationale werkomgeving waarin wij eigen initiatief waarderen en wij jou een grote mate van vrijheid in handelen geven. Wij bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. PM Aerotec verwacht namelijk van jou dat jij je blijft ontwikkelen.
Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden zoals collectiviteitskorting op de zorgverzekering en opleidingsmogelijkheden.

Jouw sollicitatie
Word jij enthousiast van deze baan en spreekt jou onze organisatie aan? En wil jij het maximale uit jezelf halen? Reageer dan op deze vacature door je cv en motivatiebrief te mailen naar hrm@pmaerotec.nl t.a.v. Mariëlle van der Meché, HR Adviseur.

© 2021 | PM-GROUP