Product Quality Engineer – 1 fte – Hengelo

Zorg jij met jouw nauwkeurigheid voor een perfecte controle van onze producten? Ben jij de medewerker die zorgt voor het onderkennen en correct afhandelen van product afwijkingen?
Dan is deze functie echt iets voor jou! Wij leren je graag kennen tijdens een kennismaking bij PM Aerotec en wie weet zijn wij een match!

Wie zijn wij?
PM Aerotec levert een substantiële bijdrage aan projecten voor defensie, luchtvaart, Aerospace, semiconductor, optical en medische markten.
Vele jaren ervaring heeft PM Aerotec een waardevolle partner gemaakt voor deze industrieën waar innovatie de primaire drijfveer is. Door inventieve benadering van projecten en voortdurende optimalisaties van de productiefaciliteiten wordt PM Aerotec gezien als een betrouwbare technisch en commerciële partner. Daarbij verzorgen wij de hele keten, van ruw materiaal, inkoopdelen tot oppervlakte behandeling, montage en testen.

Wat ga je doen?
In de functie van Product Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van leverancierscontacten met betrekking tot alle kwaliteit gerelateerde activiteiten tijdens productontwikkeling, productvrijgave, productiestart, serieproductie en nazorg. Hierbij behoren tevens het nemen van maatregelen om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren.

Je valt hiërarchisch onder de QA-Manager.

Concrete taken zijn:
– Het (visueel) controleren van onze producten;
– Het onderkennen, registreren en afhandelen van afwijkingen van productie conform keuringsinstructies en/of werkinstructies;
– Het zorgdragen voor een correcte en tijdige afhandeling van kwaliteitsklachten of meldingen van klanten middels een zorgvuldig opgestelde 8-D Root Cause analyse;
– Het controleren en verwerken van bijbehorende productcertificaten;
– Het uitdragen en uitvoeren van Zero Defects mindset met de focus op de ‘First Time Right’ aanpak  binnen ons bedrijf;
– Het initiëren van snelle correctieve maatregelen en het vaststellen van permanente correctieve maatregelen ter optimalisatie van processen, service en producten;
– Het zorgdragen voor de juiste kwaliteitsborging, deels geïnitieerd door voorafgaand risicomanagement in teamverband;
– Het samenwerken met een collega Quality Engineer en dagelijks overleg voeren met de Kwaliteitscontroleurs en de productie.

Jij biedt ons
Minimaal MBO-4 werk- en denkniveau met een studierichting Werktuigbouwkunde;
– Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur in een hightech omgeving;
– Technisch inzicht om tekeningen te kunnen beoordelen op maakbaarheid;
– Kennis van vorm- en plaatstoleranties en daarbij behorende referentiesysteem;
– Kennis van Office-applicaties en een ERP-pakket is een pré;
– Kennis van de lucht- en ruimtevaart norm AS9100 en/of ISO 9001 is een pré;
– Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal;
– Analytisch vermogen en resultaatgerichte instelling met een ruim zelfvertrouwen;
– Organisatorisch een sterke persoonlijkheid die op een accurate en integere wijze met de aan hem toevertrouwde gegevens om gaat en verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden durft te nemen.

Wij bieden jou
Een uitdagende baan in een stimulerende en internationale werkomgeving. Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden zoals collectiviteitskorting op de zorgverzekering en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Eigen initiatief en een grote mate van vrijheid in handelen zijn bij ons vaste uitgangspunten. Natuurlijk kun je daarbij rekenen op goede coaching.

Jouw sollicitatie
Word jij enthousiast van deze baan en spreekt jou onze organisatie aan? En wil jij het maximale uit jezelf halen? Reageer dan op deze vacature door je cv en motivatiebrief te mailen naar hrm@pmaerotec.nl t.a.v. Mariëlle van der Meché, HR Adviseur.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bob Koelewijn, QA Manager en hij is bereikbaar op telefoonnummer 074-24 34 234.

© 2020 | PM-GROUP